Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    [Yemek Tarifi]Balık Çorbası

    EfsAnE
    EfsAnE
    Rütbesiz Er
    Rütbesiz Er


    Erkek Mesaj Sayısı : 10
    Kayıt tarihi : 06/02/09

    Rep Sistemi
    Aktiflik:
    [Yemek Tarifi]Balık Çorbası Left_bar_bleue100/90[Yemek Tarifi]Balık Çorbası Empty_bar_bleue  (100/90)
    Başarı Puanı:
    [Yemek Tarifi]Balık Çorbası Left_bar_bleue100/90[Yemek Tarifi]Balık Çorbası Empty_bar_bleue  (100/90)
    Güçlülük:
    [Yemek Tarifi]Balık Çorbası Left_bar_bleue100/90[Yemek Tarifi]Balık Çorbası Empty_bar_bleue  (100/90)

    [Yemek Tarifi]Balık Çorbası Empty [Yemek Tarifi]Balık Çorbası

    Mesaj tarafından EfsAnE Cuma Şub. 06, 2009 2:34 pm

    MALZEMELER
    1 kg' lık beyaz etli bir balık (*)
    1/2 çay bardağı limon suyu
    2 kahve fincanı pirinç
    1 adet küçük kereviz
    1 demet maydanoz
    12 su bardağı su
    4 adet patates
    4 adet havuç
    1 baş soğan
    2 adet yumurta
    tuz, karabiber

    (*) levrek, sinarit, kırlangıç, lipsos vs.

    5 kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Balığı temizleyip, varsa pullarını ayıklayın. Solungaçları çıkarın, içini iyice temizleyip bol suda yıkayın.
    Balığı, atı düz, geniş bir tencereye koyup, üstüne rendelenmiş soğanla kıyılmış maydanoz, oniki su bardağı su, tuz ve karabiber koyun. Tencereyi orta derecedeki ateşe koyun.
    Balığı yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzdükten sonra bir kenara koyun. Rendelenmiş havucu, ufak ufak doğranmış kerevizi, küp küp doğranmış patatesi ve pirinci balığı haşladığınız suya katıp, iyice kaynatın.
    Bu arada, haşlanmış balığı, deri ve kılçıklarından temizleyip lokma büyüklüğünde parçalara bölün.Tenceredeki sebze ve pirinçler bütünüyle dağılınca ince delikli bir süzgeçten geçirip diğer bir tencereye boşaltın ve tencereyi ateşe koyun. İçindeki su kaynamaya başlayınca balık parçaları da katıp , 5 dakika daha kaynatın.Çorbayı ateşten alacağınız sırada bir kasede yumurtalarla limon suyunu çırpıp köpürtün. Daha sonra çırpmaya ara vermeden kaynar sebzeli sudan kaşık kaşık alıp , terbiyenin içine katın. Kase dolduğunda bu kez tenceredekileri hızlı hızlı karıştırıp, terbiyenin içine boşaltın ve balık çorbasını ateşten alıp, karabiberini ilave edip servis yapın.

    AFIYET OLSUN!

      Forum Saati Paz Kas. 24, 2024 6:25 am